Вступ до Великобританії: чому варто вчитися в британських університетах

Здобуття освіти в Англії це не тільки питання престижу, але й перспективи, що відкриваються після закінчення вишу. Якість навчання є настільки високою, що роботодавці всього світу не замислюючись відчиняють двері випускникам англійських університетів.

Але який виш обрати і як до нього вступити? Розкажемо далі у нашій статті.

Чому варто вчитися в Англії

Британія єдина країна, де традиції щільно переплелися з інноваціями насамперед у питаннях навчання.

Переваги освіти Англії не обмежуються престижем. Це також чудова можливість здобути важливі зв’язки. Успішні підприємці, більшість світових політиків випускники британських вишів.

Не останньому місці стоїть і вивчення мови. Учень постійно спілкується з носіями та удосконалюється до рівня fluent.

Сама собою система освіти в Сполученому Королівстві унікальна. Вона стоїть на трьох найважливіших стовпах:

  1. Потужна матеріальна основа. Кожен університет дбає про те, щоб студенти могли глибоко опрацювати отримані знання: студентам надають доступ до лабораторій, новітньої техніки, майстерень.
  2. Навчання “з розумом”. Система побудована таким чином, щоб студенти прагнули саморозвитку. Заохочується критичне та нестандартне мислення.
  3. Практика понад усе. Починаючи зі школи, дітей привчають розвивати в собі навички, які допоможуть стати успішною особистістю. В Англії немає простої теорії. Тут кожен предмет підкріплений практичними заняттями.

Наскільки складно вступити до Британського університету

Знамениті університети Кембридж або Оксфорд висувають суворі вимоги до вступників. Без відмінних знань та необхідного рівня освіти шанси потрапити до цих вишів мізерні.

Проте в Англії є чимало менш відомих університетів, де вимоги до абітурієнтів не такі суворі. Головне підібрати виш, який оптимально відповідає прагненням і навичкам майбутнього студента.

Також важливо пам’ятати, що система освіти відрізняється від звичної для нас. Вступити одразу після закінчення 11 класів української школи не вийде, тож усі студенти проходять річну програму підготовки, яка дозволяє покрити академічну різницю.

Список документів для вступу відрізняється для кожного типу програм. Мінімально вам необхідно надати результати тесту IELTS for UKVI та свої оцінки. Зібрати та правильно оформити необхідний пакет документів допоможуть академічні консультанти, співробітники агенцій з навчання за кордоном.

Зараз працює декілька фірм, які сприяють при вступі до закордонних університетів. Одна з них EDUSTEPS, яка надала матеріал цієї статті. Компанія займається підбором навчальних закладів, підготовкою до проходження співбесід, оформлює та надсилає документи до приймальної комісії, а також оформлює документи для отримання студентських віз. Тобто на них можна повністю покластися у питаннях освіти за кордоном. А більш детально про навчання у Великобританії ви можете прочитати тут.