У Білорусі триває прихована мобілізація – ЗМІ

У білоруському місті Барановичі військкомат викликає всіх військовозобов’язаних на “планову перевірку” облікових даних, яка проводиться за дорученням самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка.

За словами військового комісара міста, а також Барановичського й Ляховичського районів Білорусі полковника Вадима Королика, громадян викликають до військкомату переважно повістками, а також телефоном або через кадровий відділ підприємства, передає білоруське видання intex-press.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських “мобіків” перекидатимуть на фронт з Білорусі полковник ЗСУ

Це відбувається начебто для того, щоб провести заплановане звіряння облікових даних.

“Досі “звіряли облікові дані” у військовозобов’язаних, які працюють в організаціях і підприємствах незалежно від форм власності. Від середини листопада до кінця поточного року облікові дані мають намір звірити в усіх чоловіків, які перебувають на військовому обліку”, ідеться в повідомленні.

Росія досі розгортає свої війська в Білорусі.

Це встановило білоруське підпілля, повідомляє Центр національного спротиву. Відомо, що росіяни розгорнули близько 63 наметів в районі населеного пункту Бабуничі Гомельської області. Загалом на території країни уже розміщено до 12 тис. мобілізованих росіян.

Російські військові прагнуть потрапити до Білорусі. Там на полігонах умови набагато кращі, ніж в РФ.

Збройні сили Білорусі повністю забезпечують потреби загарбників.