Російських “мобіків” перекидатимуть на фронт з Білорусі – полковник ЗСУ

Навчальні центри на території Білорусі в найближчій перспективі будуть використовуватися для підготовки збройних сил Росії.

Вони не будуть спрямовані на білоруський напрямок. У цьому переконаний полковник Збройних сил України Владислав Селезньов, про що розповів в етері “Еспресо”.

“Що стосується російського війська, яке нині перебуває на території Білорусі, то буквально днями туди прибула висока комісія військових чиновників з Москви, щоб перевірити, чим займалися ті самі “чмобіки” протягом останніх шести тижнів на території білоруських навчальних центрів та полігонів. Скоріш за все, ці “чмобіки” будуть спрямовані на ділянки східного фронту, щоб посилити оборонні позиції російських окупантів, які все ще не втрачають надії вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей”, прокоментував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко пригрозив світові “чистими й брудними бомбами”

Селезньов додав, що російський агресор вже втратив на східному напрямку багато російських окупантів. Однак досі нічого не може вдіяти з українським спротивом на Донеччині та Луганщині.

“Щодо наступу з півночі на нашу країну, то нещодавно представник Офіса президента пан Арестович сказав, що немає у росіян тих ресурсів та можливостей, щоб атакувати Україну з півночі. Можливо, вони й марять цим, але одна справа мріяти, а інша реалізувати подібний план. На мою думку, у найближчій перспективі навчальні центри на території Білорусі будуть використовуватися для підготовки особового складу збройних сил РФ. А далі підготовлені людські ресурси російська армія буде перекидати на різні ділянки фронту, тобто куди завгодно, але поки що не на білоруський напрямок”, зауважив Селезньов.

Росіяни розгорнули близько 63 наметів у районі Бабуничів Гомельської області. Загалом на території Білорусі перебувають до 12 тис. мобілізованих росіян.

На початку листопада ЗМІ повідомляли, що на військовому полігоні під Барановичами у Брестській області збільшилася кількість наметів для російських окупантів.

Білорусь надає російським терористам ракети С-300, якими обстрілюють Україну.