Передавання Україні Patriot: Польща й Німеччина зробили заяви

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що німецькі зенітно-ракетні комплекси Patriot краще розмістити в Україні.

Тим часом Німеччина заявила, що обговорює із союзниками прохання Польщі спрямувати цю систему протиповітряної оборони в Україну. Про це повідомили Reuters.

“З військового погляду було б найкраще, якби вони були розташовані в Україні, щоб також захищати польську територію. Тоді вони найефективніше захищали б і Україну, і Польщу. Але рішення за німецькою стороною”, заявив Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав ключовий виклик

“Ми говоримо з нашими союзниками про те, як діяти щодо пропозиції Польщі”, сказав представник німецького уряду журналістам у Берліні.

MIM-104 Patriot американський зенітний ракетний комплекс. Максимальна дальність перехоплення цілі 80 км. Максимальна висота перехоплення цілі 24 км.

15 листопада РФ завдала по Україні масованого ракетного удару. Того дня уламки ракети або ж сама ракета впали на територію Польщі. Загинули двоє людей. На місці події працюють польські фахівці.

Польща активувала четверту статтю НАТО після вибухів біля села Пшеводув у Люблінському воєводстві біля кордону з Україною.

Цього тижня міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що його країна хоче розмістити запропоновані Німеччиною системи Patriot біля кордону з Україною.