Жданов пояснив, коли Росія знову може масовано вдарити ракетами по Україні

Росія найімовірніше масовано вдарить по країні знову за тиждень. Саме стільки часу їй знадобиться, щоб підготуватися.

Основна мета цих атак змусити Україну до переговорів. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

“Цілком можливо, що наступного масового ракетного обстрілу варто чекати за тиждень. Не думаю, що це відбудеться раніше, тому що це достатньо складна процедура. Навіть у підготовці ракет до запуску, не кажучи про зосередження ракет в одному місці. Влітку ракетні обстріли йшли паралельно із наступом. Зараз Росія перейшла до масування ракетних ударів. Вони були через місяць, зараз інтервал тиждень. Росія хоче всіма цими атаками змусити капітулювати і піти на переговори на умовах РФ. Поки є чим бити, будуть це робити. Єдиний порятунок це наша перемога”, говорить Жданов.

Росіяни звозять ракети з усієї своєї території, каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дипломат оцінив реальність вступу України до НАТО та ЄС

“На початку широкомасштабної війни обстріли були раз на два-три дні, але не такі масовані. Зараз доводиться довше до цього готуватися. Не варто рахувати російські ракети. Тому що важко спрогнозувати, скільки їх реально залишилося. Треба шукати способу від них захиститися”, каже Жданов.

Москві знадобиться щонайменше тиждень для перегрупування військ. Тоді можна очікувати нового наступу, додає експерт.

“Треба поповнити втрати техніки, озброєння і особливого особового складу тих сил, які вийшли з-під Херсону. Тому десь на початку грудня можна очікувати наступальну операцію на сході. Донецький це головний напрямок для росіян, де будуть зосереджені їх сили”, пояснює Жданов.

Росія завдала 78 ракетних і 23 авіаційні удари. Здійснила понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах, повідомив Генштаб ЗСУ. Під масовану ракетну атаку ворога потрапили Київ і сім областей.

Під час масованого удару по житлових будівлях та енергетичній інфраструктурі в Києві, Київській, Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській і Донецькій областях російські окупаційні війська випустили 67 крилатих ракет і до 10 ударних БпЛА “Ланцет”. У результаті ворожої атаки є загиблі та поранені.

Представник прес-служби ГУР МО Андрій Юсов заявив, що Росії треба тиждень для підготовки нового масованого ракетного удару по Україні.