Російська агресія сунеться на захід – прем’єр-міністерка Литви

Ризик падіння російських ракет на Польщу зростає.

Росіяни через невдачі на фронті поширюють свої обстріли все далі на захід. Про це сказала прем’єр-міністерка Литви Інґріда Шимоніте, повідомляє “Укрінформ”.

“Важливо те, що Росія погано справляється на полі бою завдяки героїчним діям української армії, тому вони вирішили воювати з цивільними. І ця боротьба з мирним населенням рухається в західному напрямку. Ризик подібних інцидентів зростатиме, оскільки Росія націлена на енергетичну інфраструктуру, зокрема на західних кордонах України”, сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У Москви вистачає ракет на три-чотири масштабні атаки” що пише про нас світова преса

НАТО має зараз посилити свої спроможності і покращити здатність України захищати своє небо. Прем’єрка вважає, що чим кращі системи протиповітряної оборони матиме Україна, тим меншими будуть ризики для сусідніх країн.

Польща хоче розмістити запропоновані Німеччиною системи протиповітряної оборони Patriot біля кордону з Україною. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вітає пропозицію німецької колеги Крістіне Ламбрехт щодо розміщення пускових установок на території Польщі, пише RMF24.

Більшість поляків вважають, що інцидент з падінням ракети у Пшеводуві не вплине на польсько-українські відносини. Про це свідчать дані опитування RMF FM та Dziennik Gazeta Prawna.