Мряка, тумани, мокрий сніг і дощі: на вихідні Україну охоплять опади

26-27 листопада в Україні переважатиме волога погода з періодичними опадами.

Важко виділити частину країни, де зовсім не буде опадів, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Очікуються або мокрий сніг, або дощ, або мряка, або просто густий вогкий туман.

“Для водіїв дороги залишаються складнуватими мокро, часом ожеледиця, часом брудний фонтан калюжі від машини, яка обганяє. Обережно, повільніше, дистанція. Щось мені підказує, що в ці суботу-неділю домашня активність українців зросте. Адже, не зважаючи на ще багато часу до Різдва (будь-якого вашого вибору) і враховуючи часом вимушений надлишок вільного часу через обставини в країні пора починати прибирати домівки”, написала вона.

Температура повітря вихідними найвищою очікується на сході та півдні, +4…9°С, найнижчою на заході, там буде від 0°С до -3°С. На решті території України передбачається 0…+4°С. Практично повсюди вночі та вранці спостерігатимуться тумани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що сьогодні небезпечно робити: прикмети 25 листопада

У Києві 26-27 листопада буде тепло, 0…2°С. Періодично випадатиме чи пролітатиме дощ або мокрий сніг. Ожеледиця.

“Тому бігаючи по місту в пошуках місць з інтернетом, розетками для зарядки ґаджетів чи просто гарячого борщу або сирників підбирайте міцне неслизьке взуття. І не забувайте про музеї чи камерні концерти – там нас особливо чекають”, додала Діденко.

Найближчим часом сильного холоду не видно. З 1 грудня, з четверга, очікується зниження температури повітря на 2-4 градуси.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1…2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.