Під Києвом люди потруїлися чадним газом від генератора: є жертви

На Київщині чадним газом від генератора отруїлися одразу дві родини.

Зокрема постраждала 4-річна дитина повідомив керівник Нацполіції в Київській області Андрій Нєбитов. Ще один чоловік загинув.

“У селі Бобриця сім’я використовувала для освітлення генератор, який розташовувався прямо у приміщенні. У результаті отруєння загинув голова родини, його дружину медики встигли госпіталізували до лікарні”, ідеться у повідомленні.

Трагічний інцидент трапився і в Гостомелі, де чадним газом отруїлася ціла родина. Спершу стало зле 72-річній бабусі, а потім 4-річній онуці. Погіршився стан також у старшої 12-річної дівчинки та її 48-річного батька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ввезти генератор без податків: роз’яснення митної служби

“Вкотре застерігаю: не нехтуйте інструкцією з експлуатації електрогенераторів та приладів для опалення систем. Вчасно перевіряйте справність роботи газових приладів та вентиляції! Дбайте про своє здоров’я та життя”, закликав Нєбитов.

За останні три тижні Україна імпортувала 136 тис. генераторів. Їхня загальна сума становить майже $88 млн. З них 32 тис. генераторів завезли за митною пільгою, наданою Кабінетом міністрів 9 листопада.

Українці вже понад місяць живуть в умовах енергетичного тероризму росіян. Пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок ракетних обстрілів підняли попит на обладнання та пристрої, що дозволяють пережити тимчасові відключення електроенергії. Серед них “рятівником” українців зараз став генератор. Gazeta.ua розібралася із тим, які генератори вибирати для дому та як з ними поводитися.