Зеленський назвав ключовий виклик

Україна спільно з Європою має подолати спільний ключовий виклик зиму.

Аби захиститися від російської загрози, через терор якої мільйони людей без світла і тепла. Про це сказав президент Володимир Зеленський до учасників міжнародного симпозіуму “Європейська ідея”.

“Щоб посилити нас усіх, ми маємо подолати і ключовий виклик, який є зараз маємо пройти цю зиму. Зиму, яку усі будуть згадувати. Маємо зробити все, щоб ми згадували її не тим, чим вона нам загрожувала, а тим, що ми змогли зробити, щоб захиститись від цієї загрози”, заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США дадуть Україні додаткову військову допомогу Байден підписав доручення

“Я часто чую одне й те саме запитання: “Як Європа може допомогти Україні?”. Звісно, ми вдячні за це, але, чи коректно формулюється це запитання? Це ж Європа може допомогти собі. Це ж не про те, щоб допомогти Україні протистояти Росії. Це про те, що Європа може допомогти собі протистояти Росії. Це ж не тільки в Україні мільйони людей без світла і тепла через російський терор. Це на східному фланзі Європи мільйони європейців без світла і тепла через російський терор. Це не лише Україну хоче зламати Росія це Європу хоче зламати Росія”, сказав президент.

Немає України окремо від Європи, так само як немає Польщі, чи Литви, Румунії, Латвії, Німеччини, чи Франції окремо від Європи, заявив Зеленський.

“Це наш континент. Це наше життя. І це наш шлях, який ми можемо пройти. І цю зиму. І цю війну. Усі ми разом усі європейці”, сказав.

Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін розраховує на те, що труднощі зими посилять втому західного світу від війни в Україні. Путін чекає на прихід “генерала Зими”, заявляв раніше верховний представник Європейського Союзу Жозеп Боррель.

Мета Путіна залишити Україну у холоді і темряві цієї зими, посіяти страх і непевність серед українців, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.