Коли в Україні перейдуть від аварійних до планових відключень світла – прогноз Укренерго

Найскладніший для української енергетики етап після атаки 23 листопада енергосистема вже пройшла.

Нині всі області заживлені, українська енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

На сьогодні всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, вже працюють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які будуть наслідки для бізнесу через відключення світла Гетманцев відповів

“Через день-два вони вийдуть на свою нормальну планову потужність. І ми очікуємо, що можна вже буде перевести наших споживачів замість аварійних на планові графіки відключень”, − сказав Кудрицький.

Він нагадав, що внаслідок атаки 23 листопада Україна втратила значну частину генерації електроенергії на різних типах електростанцій: атомних, теплових, гідроелектростанціях.

Енергетики, за словами Кудрицького, готові відновлювати систему на випадок повторення російських атак. Але споживачі повинні заощаджувати електроенергію. Нині Україна отримує обладнання та матеріали від міжнародних партнерів, а також фінансову підтримку для ремонтних робіт.

У столиці планують вмикати світло для абонентів на 23 год. до того часу, доки не зросте обсяг електроенергії, яка надходить. Такі ж відключення застосовуватимуть у інших критичних регіонах, заявив директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону.