ТОП кращих мотоциклів для села та лісу

Їзда селищною дорогою вимагає підготовки не тільки від водія, а й від мотоцикла. Не кожна модель підійде для подорожі за місто або активної їзди в селі. Але не варто відкладати ідею про покупку, тим більше що на сайті AUTO.RIA представлені більше 900 цікавих варіантів мотоциклів від перевірених продавців.

У цій статті розповімо, які моделі мотоциклів вважають найкращими для їзди за містом, а також поділимося власним рейтингом. Якщо ви хочете заощадити час і вибрати потрібний мотоцикл цей ТОП для вас.

ТОП-7 моделей мотоциклів для села та лісу

Для сільської місцевості найкраще підійдуть мотоцикли класу ендуро. Вони маневрені, поступливі, мають м’який хід, добре справляються з різними погодними умовами. А найголовніше такі мотоцикли підійдуть і новачкам, і досвідченим мотоциклістам.

Дніпро МТ-11

Мотоцикл родом із Київської області має чотиритактний карбюраторний двигун об’ємом 650 “кубиків”. Його складно віднести до розряду “легких” та економічних мотоциклів: витрата пального на 100 км становитиме 7,5 л. Проте на такому мотоциклі можна легко перевозити до 80 кг вантажу, що в сільській місцевості особливо актуально.

Ява-638

Представник Чехії давно підкорив серця українських мотолюбителів. І не біда, що його вже знято з виробництва, для поїздок на риболовлю, полювання або в село цей “залізний кінь” підійде чудово. Тим більше, що на ньому добре вчитися їздити:

● об’єм двигуна до 350 “кубиків”;

● витрата на сотню менше 7 л;

● потужність 26 “конячок”;

● максимальна швидкість 130 км/год.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заміна переднього та заднього бампера автомобіля: поради та послідовність дій

А найголовніше, ремонт такого мотоцикла обійдеться дуже дешево, адже запчастини та комплектуючі на нього знайдуться в кожному селі.

Alpha RX 50 (110)

Хочете купити за сільського байка щось закордонне? Пропонуємо розглянути варіант Alpha RX 50 (110) із Піднебесної. Маленький, легкий та маневрений байк чудово підійде для їзди в селі для новачка. Об’єм двигуна всього 50 кубиків, потужність 3 кінські сили, сталева рама та максимальна швидкість до 70 км/год. Проте витрата пального 1,5-2 л на 100 км. Гарний варіант для спокійного пересування, і педалі крутити не треба.

Yamasaki 50 cc LIZARD LUX

Представник компанії Yamaha ще один цікавий варіант як тренувальний мотоцикл для лісу чи села. Чотирьохтактний двигун об’ємом 50 кубиків, 5 кінських сил, максимальна швидкість – 60 км/год. На відміну від Alpha RX 50, має більш м’який хід завдяки телескопічній вилці та амортизатору.

Kawasaki KLE 400

Прокачений двигун об’ємом 400 “кубиків” з потужністю 42 кінські сили – безпрограшний варіант для досвідченого мотоцикліста. Ця модель мотоцикла максимально полегшена – лише 125 кг, а витрата пального становить 4,5-5 л на 100 км. Але найбільше в цьому мотоциклі приваблює не його практичність чи доступна ціна, а дизайн: стильний, агресивний, сучасний.

Yamaha FZX 250 (Zeal)

Агресивний зовнішній вигляд ось що приваблює покупців у цій моделі мотоцикла. Але, крім яскравої зовнішності, йому є ще чим здивувати:

● 4-х циліндровий двигун;

● об’єм двигуна 250 “кубиків”;

● потужність 40 к.с.;

● витрата пального на 100 км 4 л.

І найголовніша перевага доступна ціна. Чудовий варіант для тих, хто хоче купити недорогий, але потужний та маневрений мотоцикл.

Honda VX 125

Цю модель мотоцикла рекомендують саме для бездоріжжя. Його відносять до категорії “легкокерованих”, тому на ньому можуть їздити і новачки, і досвідчені водії. Мотор на 125 “кубиків” має потужність 11 кінських сил та витрату пального 2,5-3 л на 100 км. При цьому мотоцикл можна модернізувати і прокачати двигун до 180 “кубиків”. Зовнішній вигляд і чудова якість збірки точно вас не розчарують.

Як бачите, мотоциклів для їзди селом дуже багато. Головне при виборі виходьте зі своїх потреб та можливостей: досвід водіння, призначення мотоцикла, частота використання, бажана витрата пального. Враховуючи всі фактори, ви зможете вибрати відповідний варіант.