Російські пропагандисти “розганяють” фейки про “ручних військових” Банкової

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 25 листопада.

Прокремлівські медіа поширюють маніпуляційний наратив, що Європа нібито втомилася від війни в Україні і там розраховують на завершення військових дій, повідомила у п’ятницю вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

“На думку росмедіа, це підтверджується стартом “кулуарного обговорення можливості проведення парламентських виборів”, але така інформація не відповідає дійсності”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахрай-переселенець обкрадав людей від імені Вілкула

Проросійські Telegram-канали активно “розганяють” фейк, що Служба безпеки України продовжує затримувати місцевих жителів у Херсонській та Харківській областях. Причиною цього нібито є формування обмінних списків, для реалізації формули “всіх на всіх”, але така інформація не відповідає дійсності.

У засобах масового інформування РФ також поширюється теза, що в українському суспільстві начебто зростає запит на перемир’я, бо люди втомилися від війни.

“Банкова використовує козир “ручних військових”, які записують відео з акцентом: досить скаржитися на важке життя, бо в окопах гірше, ніж у тилу. Мета Банкової, продовжити війну будь-якою ціною”, дезінформують ЗМІ РФ.

Російські ЗМІ також заявили, що українська влада нібито перетворює Харківську область на зону гуманітарної катастрофи. Це дезінформація, попереджають в РНБО.