Били артилерією, скидали авіабомби: фото села на Херсонщині після безжальних знущань РФ

Російське повномасштабне вторгнення перетворило село Посад-Покровське в Херсонській області фактично на руїни.

У цьому населеному пункті не лишилося майже жодного цілого будинку. Про це повідомив журналіст Денис Казанський в Telegram 25 листопада.

“До війни тут жило понад 2 тисячі осіб. Зараз залишилося майже 100. Решті немає куди повертатися”, написав Казанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масований обстріл Херсона: кількість загиблих зросла, десятки людей скалічені

Він зазначив, що це село не було окуповане, але поряд проходила лінія фронту.

“З середини березня російська армія безжально знищувала Посад-Покровське з усіх видів артилерії, а також завдавала ударів авіабомб. Уся суть “русского мира”. Прийти, абсолютно без жодного сенсу стерти із землі ціле село і піти. Просто вбивство заради вбивства”, наголосив Казанський.

Також він оприлюднив фото з села. На них можна побачити наслідки російських обстрілів: розбиті вщент будинки, спалений транспорт, вирви від “прильотів” на дорогах.

10 листопада головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що українські війська продовжують наступ у Херсонській області згідно з планом: з 1 жовтня звільнено територію площею майже 1,4 тис. кв. км. У звільнених населених пунктах одразу розпочалися стабілізаційні заходи, працюють сапери.

11 листопада українські війська зайшли до Херсона. Росіяни окупували місто на початку березня. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах правобережжя області тривають стабілізаційні заходи.

14 листопада президент президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Сам Херсон поступово повертається до життя. У місті відновлюють зруйновані росіянами комунікації, завозять продовольство та ліки.

Правоохоронці тим часом фіксують факти воєнних злочинів окупантів. Знаходять катівні.