У ЗСУ розповіли, де нині йдуть найзапекліші бої

На сході України нині йдуть найзапекліші бої. Там росіяни залучають усі види ураження.

Однак, на деяких ділянках фронту ворог знизив інтенсивність дій через погодні умови. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

“Східний напрямок і далі залишається головним напрямком удару ворога. Там тривають найжорстокіші його дії, противник використовує всі види ураження, які у нього наявні. В першу чергу − це ствольна артилерія всіх калібрів. Також танки, РСЗВ, авіацію”, − розповів Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Луганщини Гайдай розказав про гарні новини

За його словами, не дивлячись на всі потуги, більш як чотири місяці ворог не може прорвати українську оборону в районі Бахмута та на Авдіївському напрямку.

“Безперечно, погодні умови впливають. У першу чергу ця осіння сльота, вона спочатку унеможливлює використання броньованої колісної техніки, а згодом і техніки на гусеничному ходу, типу БМП, танків, або ускладнює їх використання. На деяких ділянках фронту ми дійсно спостерігаємо, що ворог набагато знизив свою інтенсивність. Але, в той самий час, на багатьох ділянках залишається й атакувати”, – зазначив Череватий.

Минулої доби, 24 листопада, низка населених пунктів України зазнала російських обстрілів. Били окупаційні війська, зокрема, ракетами, авіацією та артилерією. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 25 листопада.

За минулу добу підрозділи Збройних сил України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка і Діброва Луганської області, а також Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.