Захід нарощує виробництво зброї, щоб допомогти Україні – The Wall Street Journal

Американська компанія Raytheon Technologies повернула на свій завод пенсіонерів, щоб наростити кількість зенітних ракетних комплексів Stinger.

Водночас компанія L3Harris Technologies, яка отримала замовлення на озброєння для України на суму $200 млн, витягує комп’ютерні чипи зі старих радіоприймачів, аби зробити нові засоби зв’язку та вкластися вчасно, повідомляє The Wall Street Journal.

“Корпорація Lockheed Martin подвоює виробництво протитанкових ракет Javelin, які вона виробляє спільно з Raytheon, а також на 60% збільшує виробництво ракетних установок HIMARS та ракет GMLRS”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США планують наростити виробництво систем HIMARS

Німецька компанія Rheinmetall подвоїла річний обсяг виробництва боєприпасів для танків приблизно з 70 тис. до 140 тис. одиниць на рік. Цьогоріч компанія виготовляє 110 тис. снарядів для артилерії порівняно з 70 тис. торік. Крім того, німецький виробник збільшив випуск патронів середнього калібру з 1,2 млн. до 2,2 млн. на рік.

Компанія Saab також розширила свої виробничі потужності на тлі загострення напруженості у відносинах із РФ. Вона додатково найняла 500 співробітників у всьому світі, а також інвестує у нові виробничі технології для підвищення ефективності.

Північноатлантичний альянс вичерпав більшу частину запасів зброї та боєприпасів. Тому блоку необхідно працювати з промисловістю, щоб наростити виробництво та продовжити підтримку України.

НАТО вживає всіх зусиль та включає всі доступні інструменти, щоб потік допомоги не тільки не зменшувався, а і зростав. Країни НАТО проводять аудит та ревізію всієї зброї та боєприпасів, щоб знайти залишки на складах, які можна передати Україні. НАТО як виключення дозволило своїм членам не дотримуватися обов’язкових норм наявності озброєння та боєприпасів, щоб передати частину з недоторканих запасів для України.