В ISW спрогнозували, чи загрожують Україні нові масовані атаки РФ

Російська Федерація суттєво виснажила свій арсенал високоточних ракет.

Водночас окупанти ще зможуть масштабно атакувати критично важливу інфраструктуру України найближчим часом, йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Російські військові відчувають проблеми з поповненням арсеналу систем високоточної зброї. У зв’язку з цим РФ суттєво навантажила наявні можливості своєї військової промисловості у виробництві цих ракет. Виснаження арсеналу високоточних ракет російської армії, швидше за все, не дозволить їй завдавати ракетні удари у високих темпах”, вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У Москви вистачає ракет на три-чотири масштабні атаки” що пише про нас світова преса

Ворожі обстріли відбуваються в рамках реалізації “терористичного плану” і не мають військової доцільності, вважають експерти. Також вони роблять прогнози щодо термінів наступних ракетних атак Росії і міст України, які перебувають у найбільшій небезпеці.

Росія 23 листопада завдала чергового ракетного удару по критичній інфраструктурі України. Ворожі ракети влучили у житлові будинки. Атака окупантів забрала життя щонайменше 10 людей, ще понад 50 осіб зазнали поранень. Загалом росіяни ракетами влучили в 16 об’єктів інфраструктури, внаслідок чого низка регіонів України й частина Молдови залишилися без світла, води та опалення. Через російські обстріли в Україні відключили від енергосистеми блоки на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС.