Знайшли перший скелет жінки-австралопітека

В долинні ріки Аваш в Ефіопії 25 листопада 1974-го археологічна експедиція знайшла майже цілий скелет жінки-австралопітека.

Палеонтолог Дональд Джонсон та його команда в пустелі знайшли залишки кісток, що відповідають виду Австралопітек афаренсіс, предка Homo sapiens. Примат отримав ім’я Люсі через пісню групи The Beatles “Lucy in the Sky with Diamonds”. Її археологи слухали під час експедиції.

У Люсі був маленький мозок, вона була прямо ходячою але зберігала здатність лазити на деревах. Жінка загинула у 2530 років, ймовірно, впала і потонула в озері. Її вік – 3,2 млн років, а зріст – 105 см, вага – 27 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ефіопії археологи дослідили рештки “перших людей”

Однією з найбільш показових характеристик Люсі є те, що вона мала дітей. За підрахунками, вона могла народити не менше трьох. Скелет зберігають в Музеї національної антропології у Мехіко. Люсі – найдревніша жінка-австралопітек, знайдена до цього моменту.

Італійські археологи з Університету Перуджі виявили фрагменти австралопітека в Танзанії (країна в Східній Африці).

Він проживав на Землі 3,7 млн років тому. За даними вчених, зріст цього примата – 165 см, а вага – 48 кг. Раніше вважали, що істоти досягали 105 см у довжину,