У Запорізькій області ЗСУ знищили комплекс С-300, з якого РФ вбила немовля у Вільнянську – мер Мелітополя

Українські військовослужбовці помстилися російським терористам за удар по пологовому будинку Вільнянська, яких призвів до загибелі новонародженого немовляти. Вони знищили комплекс С-300, з якого по місту в Запорізькій області наносився удар.

Комплекс був знищений в той же день, коли стався терористичний акт росіян, написав мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров в Telegram.

“Рашисти отримали першу ластівку помсти за вбивство немовляти у Вільнянську Запорізької області. Наші бійці знищили ракетний комплекс С-300, з якого російські терористи потрапили в місцевий пологовий будинок” – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали області, де діти найбільше потерпають від звірств окупантів

Так, вдень 23 листопада близько 13:40 біля села Зелений Яр місцеві почули два потужні вибухи, а потім – третій. Як виявилося, це був точний удар артилерії ЗСУ по комплексу С-300, який тікав з позицій після удару по Вільнянську, але застряг.

“Окупанти запанікували-почали обшуки, виводили мешканців з будинків, перевіряли телефони. Було чутні автоматні черги” – додав мер.

У пологовому відділенні лікарні Вільнянська Запорізької області, куди потрапили російські ракети, перебували три людини. Немовля 2022 року народження загинуло, його матір та лікаря рятувальники дістали з-під уламків будівлі, повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій. Частина медустанови зруйнована.

По пологовому відділенню лікарні окупанти вдарили ракетами С-300. Загинув хлопчик, який народився два дні тому, уточнив заступник голови офісу президента Кирило Тимошенко. За його даними, в момент удару там перебували два лікарі.