Європарламент заборонив визнавати в ЄС документи, які РФ видала на тимчасово окупованих землях України

Європейський парламент 531 голосом “за” при семи “проти” і 34 утрималися проголосував за рішення не приймати на території Європейського Союзу будь-які документи, які Росія видає жителям окупованих нею територій Грузії та України.

Таким чином, Європарламент затвердив угоду, яка раніше була досягнута з Радою ЄС, повідомляє пресслужба ЄП.

Тепер Європейська комісія повинна провести консультації з усіма державами ЄС щодо списку документів, які не будуть прийматися. Єдиними, чиї документи зможуть прийняти, стануть Гуманітарні біженці.

“Європейський парламент сповнений рішучості зробити все можливе, щоб продовжувати чинити тиск на Росію правовими та політичними засобами, щоб Путін заплатив високу ціну за цю незаконну війну і за міжнародні злочини, вчинені проти України та її народу” – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Росію необхідно ізолювати на всіх рівнях” Зеленський привітав рішення Європарламенту

Рішення набуде чинності на наступний день після того, як воно буде опубліковано в Офіційному журналі рішень ЄС.

Тим часом на окупованій РФ частині Луганської області росіян призначають на керівні посади навіть у школах, змушують людей писати заяви на відмову від українського громадянства.

Президент Російської Федерації Володимир Путін днями видав указ, згідно з яким у Збройних силах РФ можуть служити не тільки громадяни Росії, а й особи, які мають подвійне громадянство.