Україна отримає грант від Світового банку – про яку суму мова

Міністр фінансів Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку Аруп Банерджі підписали угоду про надання Україні гранту в розмірі $4,5 мільярда.

Ці кошти надали США та направили до Цільового фонду донорів як додаткове фінансування в рамках проєкту з підтримки державних видатків. Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент схвалив надання Києву 18 млрд євро макрофіну

“Ми вдячні Уряду Сполучених Штатів Америки та команді Світового банку за тривалу співпрацю, фінансову підтримку та солідарність з Україною. Зазначені грантові кошти є черговим вагомим внеском у фінансування невідкладних потреб для нашої країни. Це дозволить нам і надалі забезпечувати виплати заробітних плат, соціальних і пенсійних виплат та допомогу для внутрішньо переміщених осіб в умовах боротьби з агресором”, зазначив під час підписання угоди Марченко.

Європарламент на засіданні 24 листопада затвердив виділення 18 млрд євро допомоги Україні. Кошти спрямовані на допомогу українцям пережити війну та відновитися після обстрілів.

Про це президентка Європарламенту Роберта Мецола повідомила в твіттері. Вона зазначила, що рішення ухвалили “рекордно швидко”.