Киян можуть переселити у передмістя – Кличко розповів подробиці

На зимовий період частину киян можуть тимчасово переселити до передмість столиці.

Однак це не означає повну евакуацію, заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі національного телемарафону.

“Якщо у когось із вас є будинок у передмісті Києва, якщо є знайомі чи друзі з будинком, де є піч, тепло, незалежне водопостачання, то було б непогано розраховувати, щоби там тимчасово побути”, – сказав Кличко.

За його словами, він виступає проти евакуації мешканців Києва. Однак не виключено, що певні категорії людей вимушені будуть переселити до передмістя столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ після ракетного удару: яка зараз ситуація в столиці зі світлом і водою

“У росіян ключова мета щоб ми взяли свої валізи і кудись поїхали на Захід і залишили їм країну. Ми їм не потрібні, потрібна територія. Не дочекаються. Про евакуацію зараз не йдеться, але ми розглядаємо можливість того, що частина людей може переїхати до передмістя Києва: дитячі будинки, будинки для людей похилого віку. Назвати евакуацією це не можна, а ось тимчасовий переїзд деяких груп населення ми розглядаємо. Але зараз про це не йдеться. Але нам потрібно мати різні сценарії дій”, – сказав мер.

Масований ракетний удар по Україні росіяни нанесли учора, 23 листопада. Обстріляли енергетичну інфраструктуру. Загалом випустили 67 крилатих ракет. 51 із них – збила українська ППО, повідомили у Генштабі.

У Київській, Дніпропетровській та Донецькій областях енергетики частково вже відновили електропостачання. Більшість регіонів столиці частково залишаються без світла.