РФ начебто підвозить хімічну зброю на фронт – у розвідці відреагували

Розвідка України не підтвердила, що окупанти масово перевозять боєприпаси з отруйними речовинами в зону бойових дій.

Але росіяни однозначно мають хімічну зброю. В Україні навіть є їхні підрозділи радіаційного, хімічного та біологічного захисту, які можуть застосовувати хімічну зброю. Про це розповів заступник начальника головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України Олексій Громов.

“Але розвідка поки не підтверджує те, що росіяни масово перевозять боєприпаси з отруйними речовинами. Може бути точкове застосування хімічної зброї, наприклад, зброї дратівливої дії, що діє на органи зору, на дихання”, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розробили нову оборонну стратегію боротьби з Росією

Громов додав, що окупанти намагались робити такі спроби.

“У наших військовослужбовців є в кожному підрозділі при кожному військовослужбовці засоби для захисту органів дихання і засоби захисту шкіри”, заявив він.

За його словами, росіяни також не збільшили застосування фосфорних снарядів під час атак на позиції українських військових на Донеччині. Тож таке спостерігається іноді.

Російські окупанти використовують в Донецькій області заборонену хімічну зброю аерозольні гранати К-51. Цю інформацію підтвердили у Державній прикордонній службі України 14 листопада.

8 листопада росіяни застосували хімічну зброю проти своїх громадян, які воюють на стороні України. Про це зазначили солдати легіону “Свобода Росії”. Вони повідомили, що противник почав використовувати радянські хімічні гранати К-51. Ця хімічна зброя була виготовлена ще у 1970-х роках, а зараз її застосовують на Донеччині у Майорську.