“Найвища цінність” – показали ексклюзивне відео звільнення з полону захисників

Оприлюднили відео, як українські захисники поверталися додому. 24 листопада Україні вдалося повернути 50 бійців.

Показала ексклюзивні кадри Служба безпеки України. Там зазначили, що обмін це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Опублікували ролик у Facebook.

“Життя кожного українця найвища цінність! Працюємо над тим, аби виконати доручення президента і повернути з полону кожного українця”, йдеться в повідомленні.

Також уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець показав відео з росіянами, яких Україна повернула країні-загарбниці.

“Вони одягнуті, взуті, ситі та йдуть своїми силами. У них нормальне самопочуття, адже отримували достатню медичну допомогу. На них немає слідів, які свідчили б про погане ставлення під час перебування в українському полоні”, написав він.

Зазначив, що мета публікації такого відео показати, що Україна дотримується Женевських конвенцій і що військовополонені отримують необхідні елементарні умови та ставлення, які прописані в конвенції.

Доповнюється.