Який вигляд мав блекаут в Україні з космосу: супутникові фото

Програма Радіо Свобода “Схеми” опублікувала порівняння супутникових фото українських міст до початку повномасштабного вторгнення РФ і 23 листопада після масованого ракетного обстрілу.

Після нового масштабного ракетного обстрілу Росії 23 листопада енергосистема України пережила блекаут і досі відновлюється.

Разом з електрикою у багатьох місцях зникла вода та опалення. Також значно скоротився інтернет-трафік і виникли проблеми зі зв’язком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ після ракетного удару: яка зараз ситуація в столиці зі світлом і водою

Масштаб блекауту в Україні можна оцінити, подивившись зроблене NASA супутникове фото Європи за 23 листопада.

Журналісти “Схем” порівняли свіжі знімки українських міст із знімками NASA Worldview, зробленими в той самий період доби 6 лютого 2022 року до початку повномасштабного вторгнення Росії та масованих ракетних обстрілів.

За минулу добу противник завдав 78 ракетних і 23 авіаційні удари. Здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах, повідомив Генштаб ЗСУ. Під масовану ракетну атаку ворога потрапили Київ і сім областей.

Під час масованого удару по житлових будівлях та енергетичній інфраструктурі в Києві, Київській, Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській і Донецькій областях російські окупаційні війська випустили 67 крилатих ракет і до 10 ударних БпЛА “Ланцет”.