“Ми в гостях” – акторка Кравченко розповіла про українців, які “ганьблять Україну” за кордоном

Акторка Тетяна Кравченко, яка ще до початку повномасштабної війни поїхала з сином до Парижа, розповіла, як поводяться українські біженці у Франції.

За її словами, до цієї країни евакуювалося чимало українців. Більшість з них об’єдналася за кордоном і чекає на перемогу України в боротьбі з окупантами. Однак акторка зазначила, що є й ті співвітчизники, які “ганьблять Україну”. Про це розповіла в інтерв’ю Аліні Доротюк.

“Усі чекають на перемогу, всі вірять у перемогу, і дуже об’єдналися українці. Є безперечно і ті, хто просто ганьблять Україну. Люди, які приїжджають і вважають, що вони приїхали відпочивати до п’ятизіркового готелю. Які вимагають: “Дайте ось це, дайте ось те… Вони забули, що тікали від війни. Ви не можете вимагати “дайте”. Тобі дають їжу, тобі дають захист. Ти перебуваєш у гостях. Тобі дали будинок, дали виплати, дали соціальне страхування. Хай там як, ми не можемо щось вимагати, на жаль. Ми у гостях”, прокоментувала Кравченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реперка Alyona Alyona розповіла про горе в родині

Розповіла зірка серіалу “Слід” і про рідний Миколаїв. Вона зізналася, що їй болісно дивитися на те, як росіяни нещадно знищують її місто. Нещодавно окупанти зруйнували школу, де вона навчалася.

“Моє дитинство минуло у місті Миколаїв. Коли я бачу те, що відбувається сьогодні, як по 11 годин нищать це гарне місто, просто немає слів. Нещодавно знищили мою школу, пряме влучання було до вестибюля, тобто знищено фактично всю центральну частину будівлі”, розповіла Кравченко.

Український актор театру та кіно Володимир Ращук після повномасштабного вторгнення змінив сцену та камери на окопи та зброю.

Взяв позивний “Артист” та став командиром роти легіону “Свобода”. Навесні звільняв від російських окупантів Київську область, а потім вирушив на схід.

Боєць згадав, як уперше розридався на передовій. Це сталося, коли Ращук із побратимами потрапив до Луганської області. Там вони брали участь у запеклих та кровопролитних боях за Сіверськодонецьк та Рубіжне, внаслідок чого загинуло дуже багато героїв.