Зеленський дорікнув ОБСЄ, що РФ досі не виключена з її членів

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Організації по безпеці і співробітництву Європи (ОБСЄ).

Він дорікнув організації, що держава-терорист РФ досі залишається її членом, повідомляє Gazeta.ua.

Президент заявив, що багато Організацій просто сидять і чекають, що ж все-таки вирішиться в Україні.

“Дивляться на геноцид онлайн”, сказав він.

Зеленський нагадав, що сьогодні рівно дев’ять місяців повномасштабного вторгення Росії в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Світло завжди перемагає темряву” Зеленський показав нові кадри незламності українців

Росія щодня і щоночі обстрілює з артилерії і залпового вогню ті міста, до яких може дотягнутися.

Окупантам все одно, що деякі організації існують вже більше 100 років, вони не зважають на ці всі папірці, які видаються.

Зеленський дорікнув міжнародні організації у суцільній “занепокоєності” і небажанню щось робити для миру. Україна і мир все це бачить.

“Щоб нарешті зупинити перелік місяців війни та почати відлік років миру, треба використати всі національні й міжнародні можливості для тиску на державу-терориста. Будьте у цьому лідерами і будете лідерами руху до миру”, закликав президент.

На різних міжнародних майданчиках шукають і знаходять необхідні рішення, щоб допомогти зупинити російський терор, максимально ізолювати державу-терориста та знайти вихід із жорстоких глобальних криз, створених Росією.

За минулу добу противник завдав 78 ракетних і 23 авіаційні удари. Здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах, повідомив Генштаб ЗСУ. Під масовану ракетну атаку ворога потрапили Київ і сім областей.

Під час масованого удару по житлових будівлях та енергетичній інфраструктурі в Києві, Київській, Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській і Донецькій областях російські окупаційні війська випустили 67 крилатих ракет і до 10 ударних БпЛА “Ланцет”. У результаті ворожої атаки є загиблі та поранені.