РФ готує війська до загострення на кордоні: у Генштабі назвали дати

Росія готує свої війська до так званого “загострення” на російсько-українському кордоні.

Ворог поширює інформацію, що це нібито станеться в період з 23 до 28 листопада. Про це під час брифінгу 24 листопада заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає Gazeta.ua.

“Противник поширює інформацію та готує свої війська до так званого можливого “загострення обстановки” на російсько-українському кордоні з 23 по 28 листопада. При цьому, ним очікується, що “НАТО та Україна зажадають захопити кордони миролюбивої Білорусі та Росії”, – розповів Громов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони назвали найскладніший напрямок на фронті за останній тиждень

Він звернув увагу, що це нагадує сценарії вже проведених у білорусами навчань у вересні поточного року.

“На тлі цього російські війська у Білгородській області мають встановити мінно-вибухове загородження, щоб не допустити так звані “українські ДРГ”. Враховуючи це, можуть бути російські провокації на кордоні”, – додав Громов.

За минулу добу противник завдав 78 ракетних і 23 авіаційні удари. Здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах, повідомив Генштаб ЗСУ. Під масовану ракетну атаку ворога потрапили Київ і сім областей.

Під час масованого удару по житлових будівлях та енергетичній інфраструктурі в Києві, Київській, Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській і Донецькій областях російські окупаційні війська випустили 67 крилатих ракет і до 10 ударних БпЛА “Ланцет”. У результаті ворожої атаки є загиблі та поранені.