Розповіли, як дізнатися важливу інформацію, коли зникнув зв’язок

У Держспецзв’язку повідомили, де можна дізнатися новини, якщо виникнуть перебої зі зв’язком.

Новини можна знайти на “Українському радіо”, також відомому як “Суспільне” у FM-діапазоні чи в АМ-діапазоні. Частоти для вашого регіону можна знайти на сайті “Суспільного”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати продукти, коли довго немає світла ‒ корисні поради

Також трансляцію “Українського радіо” здійснюють УР-1, “Промінь” та “Мелодія”. Шукайте в FM-діапазоні та на середніх і коротких хвилях для вашого регіону на їхньому сайті.

Від початку війни українське телебачення розкодоване на супутниковому зв’язку. Сигнал можна зловити будь-яким приймачем чи телевізором із вбудованим приймачем.

Також актуальну інформацію можна знайти на офіційних каналах органів державної та місцевої влади, в Telegram або в іншій зручній для вас соцмережі чи месенджері. Telegram зможе підвантажувати новини у смартфон навіть за умов слабкого сигналу.

У Держспецзв’язку радять відмовитись від новин у форматі відео на користь текстових форматів, читати тільки офіційні українські медіа і не дивитись контенту з неперевірених джерел. Це допоможе зберегти мобільний трафік та здоровʼя.

По всій Україні почали діяти “Пункти незламності”. Це осередки безпеки, стабільності та тепла, які функціонуватимуть цілодобово та безкоштовно як місця тимчасового перебування.