СБУ затримала головну фінансистку окупантів у звільненому районі Миколаївщини

Служба безпеки затримала ще двох ворожих поплічниць під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Миколаївської області.

Ними виявились жительки Снігурівки, які під час захоплення міста добровільно приєднались до лав окупаційної адміністрації. Там їх призначили керівницями “отдела бухгалтерского учета” і “отдела социального обеспечения”. Про це повідомляє СБУ.

“Перебуваючи на “посадах”, вони змушували місцевих жителів надавати свої установчі дані ворожій адміністрації, прикриваючись нібито подальшим нарахуванням “соцвиплат” у російських рублях. При цьому, отримані персональні відомості громадян ворог використовував для підготовки і проведення псевдореферендумів під час окупації регіону.”, сказано в повідомленні”, сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала у Херсоні ворожого поплічника, який допомагав ФСБ

Крім того, колаборантки сприяли поширенню кремлівського режиму у захопленому районі і агітували людей підтримати загарбників. За це “гарантували” російські зарплати і пенсії. Втім, після звільнення міста вони намагалась втекти до рф, де планували уникнути правосуддя. Але не встигли. Співробітники СБУ своєчасно встановили їх місцезнаходження і затримали.

Обом фігуранткам повідомлено про підозру у колабораційній діяльністі. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності.

Служба безпеки викрила ще одного пособника окупантів під час стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

Ним виявився власник місцевої станції прогулянкових катерів, який допомагав загарбникам втікати від контрнаступу Сил оборони на південному напрямку, повідомили в пресцентрі СБУ. Крім того, ворог залучив плавзасоби для примусового вивезення частини місцевих жителів до тимчасово окупованих районів Херсонщини.