Укренерго на вечір прогнозує зменшення дефіциту електроенергії

На вечір 24 листопада Укренерго прогнозує зменшення дефіциту в енергосистемі.

Споживачів, яким повернули світло, закликають економити електроенергію. Наразі діють графіки обмежень споживання, повідомляє пресслужба.

Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо зникне мобільний зв’язок ‒ поради

Наразі всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро та теплоелектростанції, пізніше атомна генерація.

“Ціллю вчорашньої атаки були переважно об’єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові. Енергосистема Україні і Молдови наразі об’єднана і працює синхронно з європейською континентальною мережею”, йдеться в дописі.

В першу чергу заживлюються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо.

По всій Україні почали діяти “Пункти незламності”. Це осередки безпеки, стабільності та тепла, які функціонуватимуть цілодобово та безкоштовно як місця тимчасового перебування.

За минулу добу противник завдав 78 ракетних і 23 авіаційні удари. Здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах, повідомив Генштаб ЗСУ. Під масовану ракетну атаку ворога потрапили Київ і сім областей.