Блекаут в столиці: Кличко розповів, як підготуватися киянам

Влада Києва закликає жителів столиці бути готовими про всяк випадок до найгіршого, коли не буде тепло- і електропостачання

Варто мати вдома запаси технічної і питної води, продуктів харчування, теплих речей, заявив мер Києва Віталій Кличко в розмові з ВВС.

Він радить киянам, за можливості, домовитися із друзями чи знайомими, які живуть в передмісті столиці, щоби на випадок блекауту певний час провести там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР спрогнозували, коли Росія знову може масовано вдарити ракетами

Кличко запевнив, що міське керівництво докладає всі зусилля, щоб в столиці вдалося уникнути блекауту, а у разі знеструмлення, жоден з киян не відчував, “що залишився сам на сам з цією проблемою”.

“Гарантувати, що ми пройдемо цю зиму без надзвичайних ситуацій, які пов’язані з обстрілами, ми не можемо. Навіть попри те, що системи ППО зараз достатньо ефективно працюють, але навіть вони не можуть дати 100% гарантію захищеності. Виходячи з цього, ми прораховуємо різні сценарії розвитку подій”, зазначив Кличко.

Без електропостачання, в режимі аварійного відключення залишається 25% відсотків житлового фонду столиці.

Громадський транспорт в місті працює як підземний, так і наземний. Замість трамваїв, з метою економії електроенергії на їхні маршрути вийшли автобуси.

На лівому березі Києва водопостачання відновили. На правому березі подачу води повністю відновлять у перший половині дня.

Енергетики та фахівці “Київводоканалу” працювали всю ніч, щоб відновити життєзабезпечення столиці.