РФ може застосувати хімічну зброю через поразки – Pollitico

Росія може застосувати хімічну зброю в Україні, якщо її війська продовжать зазнавати поразок.

Такі побоювання висловили в представники адміністрації президента США Джо Байдена, повідомляє Politico із посиланням на шість джерел, поінформованих у питанні.

За даними видання, США не мають розвідданих про неминучість подібної атаки.

“Ми завжди знали, що у них є засоби та можливості для застосування такої зброї. Наша оцінка залишається незмінною. Ми продовжуємо уважно спостерігати за цим конфліктом, але ми не бачили нічого, що змусило б нас змінити нашу позицію”, сказав чиновник Пентагону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захиститися від хімічної загрози в ДСНС дали поради

За словами джерел Politico, у разі хімічної атаки РФ може бути застосована зброя, яку легко приховати, або отрута “Новачок”.

Такі оцінки підштовхують адміністрацію Байдена до покращення системи реагування та підготовки до можливої хімічної атаки, пишуть журналісти.

Зокрема, восени Пентагон спрямував групи до країн Східної Європи, щоб ознайомити їхні армії з процедурами у разі хімічної або біологічної атаки. Також США поставили Україні засоби хімічного, ядерного та біологічного захисту.

Російські окупанти використовують в Донецькій області заборонену хімічну зброю аерозольні гранати К-51.

Цю інформацію підтвердили у Державній прикордонній службі України 14 листопада. Декілька таких гранат з дрона окупанти скинули на наших захисників на Донеччині. Одна з них не розірвалася.