В Україну суне циклон: де сьогодні чекати негоди

Сьогодні опади періодично випадатимуть повсюди в Україні.

Лише східні області 24 листопада утримаються від надмірної вологи, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Там істотних опадів не передбачається.

“У четвер погода особливо не зміниться, хіба що побільшає опадів. А сьогодні з другої половини дня та надвечір накриє мокрим снігом і дощем західні області, зачепить Вінниччину й Одещину. Циклон. На дорогах до березня будуть різнокаліберні каші з ожеледиці, калюж, грудок льоду, снігу й подекуди чистого асфальту. Обережно ходіть, повільніше, з ліхтариком чи ввімкненим телефоном у темряві”, ідеться в повідомленні.

Температура повітря найвищою очікується в південній частині країни, +9…14°С, в Криму до +17°С. У центрі й на сході буде +2…9°С. На півночі й заході від -3°С до +3°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців засмутили прогнозом погоди на середу

У Києві сьогодні йтимуть дощ і мокрий сніг. Вдень очікується близько нуля. На дорогах ожеледиця. Надалі в Україні переважатиме волога, з періодичними опадами, погода. Проте сильного холоду не видно.

“Оточуйте себе у хмарний час року світлодіодними лампами, новими способами додаткового світла, вичитаного в домових чатах від сусідів, пухнастими котами й світлими людьми темрява й хмарність тимчасові”, додала Діденко.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1…2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.