Кремль приховує свою воєнну мету – ISW

Кремль приховує свою воєнну мету за розпливчастими заявами, намагаючись ввести в оману Захід.

Проте вдається спантеличувати лише російських пропагандистів. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що 21 листопада прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що зміна нинішньої влади в Україні не є метою російської “воєнної спецоперації”. Та вказав, що Володимир Путін “про це вже говорив”.

Слова Пєскова, імовірно, мали на меті пом’якшити наслідки від провоєнного виступу віцеспікера ради федерації Костянтина Косачова, який заявив, що Росія “може нормалізувати відносини з Україною лише після капітуляції українського уряду”.

“Ці дві протилежні заяви збентежили провоєнну спільноту. Мілблогер, пов’язаний з ПВК “Вагнер”, у відповідь на заяву Пєскова саркастично зауважив, що Росія веде війну без чіткої мети”, підкреслили в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму

Фахівці пояснили, що “небажання Кремля публічно повністю віддатися крайній націоналістичній ідеології та війні спантеличує пропагандистів, які проповідують таку ідеологію російським масам”.

В Інституті вивчення війни додали, що водночас сам Путін намагається збалансувати крайні аргументи, щоб заручитися підтримкою націоналістичної спільноти. І поміркованіший наратив, щоб зберегти підтримку решти російського населення.

“Однак російські воєнні невдачі й дедалі більші жертви роблять путінське навмисне приховування завдань війни та спроби балансувати риторику лише такими, що підживлюють невдоволення серед критично важливих груп”, підсумували аналітики.

У Кремлі знову висловили бажання нібито сідати з Україною за стіл переговорів.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що мета “спецоперації” саме так країна-агресорка називає війну проти України може бути досягнута шляхом мирних переговорів.

Російський диктатор Володимир Путін неодноразово заявляв, що мета війни проти України не змінювалася.