Качинський запропонував передати системи ППО Patriot Україні

Американські системи Patriot краще передати Україні, а не Польщі.

Про це сказав очільник польської правлячої партії “Право та справедливість” Ярослав Качинський. Ці системи Німеччина передасть Польщі, повідомляє Polskie Radio.

“Пропозиція, безумовно, цікава. Хочу зазначити, що я висловлюю тут свою особисту думку, але вважаю, що для безпеки Польщі було б найкраще, якби німці передали цю техніку українцям, навчили українські екіпажі, з умовою, що батареї були б розгорнуті на заході України. Тоді це дозволило б, можливо, більш ефективно, ніж з С-300, збивати ворожі ракети”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Качинський висловився про падіння ракети у Польщі

Система Patriot американський зенітно-ракетний комплекс середньої дальності, який використовується, зокрема, США та Німеччиною, а з жовтня цього року і Польщею. До кінця 2022 року на озброєнні польських військових мають бути дві батареї Patriot 16 пускових установок. Орім того, на території польского міста Жешув дислокуються дві батареї Patriot збройних сил США.

Раніше Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot, щоб допомогти їй захистити свій повітряний простір.

Польща відреагувала позитивно, заявивши, що дійсно хоче розмістити запропоновані Німеччиною системи протиповітряної оборони Patriot біля кордону з Україною.