Чому в Україні перебої з інтернетом – міністр пояснив

Через масований ракетний обстріл Росією українських об’єктів інфраструктури в більшості регіонів спостерігається падіння інтернет-трафіку.

Базові станції та оператори фіксованого зв’язку перейшли на генератори, через що відбувається перенавантаження. Тому можливі збої в мережі. Про це повідомляє в Telegram міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 67 пусків крилатих ракет Залужний розповів про сьогоднішній обстріл

“Через масовані ракетні удари російських терористів у багатьох регіонах впав інтернет-трафік. Екстрені відключення електроенергії. Базові станції та оператори фіксованого зв’язку за можливості перейшли на генератори. Мобільні оператори, де працюють вишки перевантажені трафіком”, − зазначив Федоров.

За його словами, команда Мінцифри централізовано допомагає організувати підвезення дизельного палива та вирішення інших операційних завдань.

“Виклик, який не бачила жодна країна у сфері телекомунікації. Як і в інших сферах. Пройдемо його. Чітко знаємо, що робити, працюємо. І з кожною новою атакою будемо сильнішими, поки не переможемо”, − наголосив Федоров.

У Києві внаслідок російського ракетного обстрілу 23 листопада загинули троє людей. Серед них − 17-річна дівчина. Про це у Telegram повідомив міський голова Віталій Кличко.

Сьогодні окупанти використали до 65 крилатих ракет Х-101 для обстрілів енергетичної інфраструктури України. 51 ракету українські бійці збили, повідомляє Генштаб у зведенні.