67 пусків крилатих ракет – Залужний розповів про сьогоднішній обстріл

Сьогодні ворог здійснив 67 пусків крилатих ракет повітряного базування “Х-101/Х-555” і морського базування “Калібр”.

Повітряні сили у взаємодії з іншими складовими оборони України знищили 51 крилату ракету, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Ліквідували також п’ять дронів-камікадзе типу “Ланцет”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вдарили по скупченню окупантів росіяни рахують втрати

По Києву випустили 30 ракет, 20 знищено.

“Дякую військовослужбовцям, чий професіоналізм рятує життя. Ви є взірцем для всього світу. Те, що ви робите в умовах постійної нестачі озброєння, техніки, боєприпасів, на межі можливого. Дякую країнам-партнерам за надані системи ППО та ПРО, що прикривають небо над нами. Мир у Європі напряму залежить від стійкості та захищеності України”, сказав Залужний.

По всій країні застосовані аварійні вимкнення електроенергії. Це вимушений крок, аби уникнути аварій і розбалансування системи, заявив у середу прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Внаслідок обстрілів росіян у багатьох українців зникло світло. Є влучання по об’єктах критичної інфраструктури. Світлj зникло в Хмельницькому, Харкові, Києві, Львові, Миколаєві, Запоріжжі, Луцьку, Одесі і області, Вінниці, Полтаві, Житомирі, Черкасах, Чернігові і області. Укренерго повідомило про аварійні відключення протягом доби.