“Ми все відновимо і все це пройдемо” − екстрене звернення Зеленського

Росія сьогоднішніми масованими обстрілами цивільної інфраструктури України довела всьому світу, що вона є державою-терористом.

Тому Європарламент не помилився, визнавши її такою. Про це у відеозверненні сказав президент України Володимир Зеленський.

Він подякував європарламентарям за правильне рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська ППО сьогодні збила 73% російських ракет

“А потім Росія довела всьому світові, що це все правда, застосувавши 67 ракет по нашій інфраструктурі, по нашій енергетиці, по звичайних людях. Результат трагічний. Велика кількість поранених. Є загиблі. Прийміть співчуття всі, хто втратив рідних і близьких”, − сказав Зеленський.

Щодо світла й водопостачання, то відповідні служби посилено працюють над відновленням.

“Ми все це відновимо і все це пройдемо, тому що ми з вами незламний народ. Дякую всім! Бережіть себе”, − сказав президент.

По всій країні застосовані аварійні вимкнення електроенергії. Це вимушений крок, аби уникнути аварій і розбалансування системи, заявив у середу прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Внаслідок обстрілів росіян у багатьох українців зникло світло. Є влучання по об’єктах критичної інфраструктури. Світлj зникло в Хмельницькому, Харкові, Києві, Львові, Миколаєві, Запоріжжі, Луцьку, Одесі і області, Вінниці, Полтаві, Житомирі, Черкасах, Чернігові і області. Укренерго повідомило про аварійні відключення протягом доби.