США дадуть Україні додаткову військову допомогу – Байден підписав доручення

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден доручив Держдепу спрямувати додаткові кошти на військову допомогу Україні.

Виділити передбачається $400 млн на закупівлю “предметів оборонного призначення та послуг міністерства оборони”, а також на підготовку українських військовослужбовців. Про це йдеться у меморандумі, розміщеному на офіційному сайті Білого дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО похвалило ЗСУ за розумне використання сучасних технологій

“Відповідно до повноважень, наданих мені як президенту Конституцією та законами Сполучених Штатів Америки, включно з розділом 621 Закону про іноземну допомогу 1961 року, цим я делегую Державному секретарю повноваження… керувати вилученням до 400 мільйонів доларів США на предмети оборонного призначення та послуги Міністерства оборони, а також військову освіту та підготовку, щоб надати допомогу Україні”, зазначено у документі, який Байден підписав 23 листопада.

Сполучені Штати Америки виділили Україні $4,5 млрд в якості підтримки бюджету. Кошти передадуть найближчими тижнями. Про це у вівторок повідомило Міністерство фінансів США.

За останній тиждень рішення про нові пакети військової або фінансової допомоги на придбання озброєнь для України оголосили десять країн. Допомога включає системи протиповітряної та протиракетної оборони, артилерійські системи великого калібру, реактивні системи залпового вогню, бойові броньовані машини, а також боєприпаси до всіх цих видів озброєнь, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.