На трьох атомних електростанціях України спрацював аварійний захист

Сьогодні, 23 листопада через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій атомних електростнаціях спрацював аварійний захист.

Внаслідок цього всі енергоблоки були автоматично відключені. Зараз вони працюють у проєктному режимі, без генерації в енергосистему. Про це повідомляє Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила по Києву 31 ракету. 21 збила ППО

У компанії наголошують, що радіаційний фон на майданчиках АЕС і прилеглих територіях не змінився, всі показники в нормі.

“Щойно нормалізується робота енергосистеми, видача електроенергії з АЕС буде поновлена. Також через зниження частоти було зупинено живлення власних потреб Запорізької АЕС із енергосистеми України. Станція перейшла в режим повного блекауту. Всі дизель-генератори в роботі”, − йдеться у повідомленні.

Радіаційний фон на майданчику Запорізької АЕС залишається в нормі.

По всій країні застосовані аварійні вимкнення електроенергії. Це вимушений крок, аби уникнути аварій і розбалансування системи, заявив у середу прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Російські обстріли України не наблизять країну-агресора РФ до переговорів. З країною-терористом Росією перемовини тільки через приціл Сил оборони. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.