Війна взимку: полковник ЗСУ розказав про два можливі сценарії

Узимку бойові дії в Україні можуть розвиватися за одним із двох сценаріїв залежно від погоди.

Очікувати затишшя на фронті не варто, вважає військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Петро Черник.

“Зима однозначно вплине на хід бойових дій, але вони жодним чином не відміняться. Якщо зима буде морозна, що є малоймовірним для півдня, то важка техніка зможе рухатись. Нагадаю, танк це 39-43 тонни, важка артилерійська установка 2С19 у межах 42 тонн, а БМП і БТР 10-12 тонн. Тоді логіка бойових дій не зміниться”, розказав полковник.

Якщо ж зима буде теплою і з великою кількістю опадів, то імовірне повторення ситуації на початку повномасштабної війни.

“Тоді величезна кількість російської техніки загрузла у болоті. За таких умов усе перейде у фазу посиленої артилерії, бо на цю хвилину війна на 95% артилерійська. Але я не поділяю точки зору, що буде затишшя на фронті. Важкі артилерійські багатократні залпи це також війна. Вона є головною. В частині якості ми Росію давно випередили, але, на жаль, щодо кількості ворог ще має перевагу”, наголосив Черник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: нові карти боїв

Він нагадав про 300 тис. мобілізованих росіян на підході .

“Це неймовірно багато, їх ще доведеться перемолоти”, додав військовий експерт.

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, що ведуть оборону. Ворог не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро.

У населеному пункті Стрілкове Генічеського району на Херсонщині на території бази відпочинку росіяни облаштували катівню, де утримують та піддають тортурам громадян України.