Чи справді в Росії закінчуються ракети – у Повітряних силах пояснили

Якщо Росія буде атакувати об’єкти інфраструктури України такими темпами, як досі, вона може не встигати поповнювати свої запаси ракет.

Хоча РФ може виготовляти ракети, якими б’є по Україні. Про це в коментарі РБК-Україна розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, росіяни під час масованих атак випускають близько сотні ракет за раз.

“Беремо масовані удари, а найбільше ж всього РФ випустила ракет 10-11 жовтня, а також 31-го і 15 листопада − це вже було 96 ракет. Якщо подивитися на інфографіку, яку опублікувало Міноборони, можна прорахувати те, що й зробили в РНБО і робити припущення, що РФ має ракет на 3-4 масовані удари по Україні, − розповів Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія випустила ракети у бік України

Однак, Росія має ще радянський ракетний запас.

“Не варто забувати, що ворог запускає не лише високоточні ракети, в них ще є і радянські. Наприклад, Х-22. Так, вони не точні, але їх є багато у противника. Щодо С-300 − це зовсім інші ракети, які вони використовують як терористичний засіб проти мирного населення у прифронтових містах, бо дальність їх невелика”, − зазначив Ігнат.

Росіяни можуть також виготовляти ракети, які постійно використовуються для ударів по критичній інфраструктурі України: Х-101, Х-555, “Калібр” та “Іскандер”.

“Тому, вони можуть поповнювати те, що витрачають. Але, якщо вони битимуть по інфраструктурі такими темпами, як вони собі взяли в жовтні, то очевидно що їхня промисловість не встигне за такими ударами, бо ракети так швидко не виготовляються. І по-друге, треба мати достатньо матеріалів і запчастин, що в умовах санкцій для них викликає проблеми”, − наголосив Ігнат.

За його словами, те, що РФ все ж вдається виготовляти потроху ракет − це факт, адже підприємства у росіян працюють. Не виключено, що залишки запчастин для високоточної зброї ще є на складах країни-агресора.

Пообіді 23 листопада Росія накрила українські області ракетами. Про вибухи повідомляють в низці регіонах. Зокрема, у Полтавській, Київській, Миколаївській областях працює протиповітряна оборона. Місцева влада закликає перебувати в укриттях.

Іран починає передавати Росії креслення та компоненти для ударних безпілотників. Країни на початку місяця уклали угоду, яка передбачає такий крок. Імовірно, тепер РФ зможе самостійно створювати дрони-камікадзе, якими атакуватиме Україну, пише CNN.