Росія облаштовує укріплення на півночі Криму – ГУР

Російські війська у тимчасово окупованому Криму активно готуються до оборони півострова.

Там, зокрема, облаштовують позиційні райони на півночі Джанкойського району. Про у коментарі Укрінформу розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

За його словами, воєнна розвідка України поки не фіксує евакуації загарбників із півночі Кримського півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали, що відбувається на фронті: нові карти боїв

“Але ми бачимо, що вони активно готуються до оборони. Створюють оборонну смугу як на лівому березі Дніпра у Херсонській області, так і на адміністративному кордоні з Кримом, на півночі півострова. Зокрема, будують два позиційні райони в північній частині Джанкойського району. Для них це дуже важливо, адже у результаті контрнаступу українських сил північ Криму буде зоною ураження ЗСУ”, − зазначив Черняк.

Підтверджує побоювання росіян втратити Крим є те, що більшість загарбників та колаборантів із Херсонщини та Запоріжжя тікають не на півострів, а до Росії.

“Навіть вони розуміють, що так чи інакше Крим для Росії буде втрачений і повернеться до України”, − наголосив Черняк.

За його словами, загарбники в Криму намагаються тримати кораблі Чорноморського флоту, військову техніку під постійним прикриттям систем протиповітряної оборони.

“Сподіваються, що це хоч якось зможе врятувати їх від паління у заборонених місцях та недотримання правил безпеки”, − зазначив Черняк.

У вівторок у Севастополі в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Звук вибуху було чути у центральній частині міста о 18:59 за місцевим часом.

Чорноморський флот Росії більше не може почуватися безпечно навіть на узбережжі РФ після вибухів на нафтовому терміналі у Новоросійську та через вразливість своїх десантних кораблів.