Росія зможе самостійно виготовляти іранську зброю – ЗМІ

Іран починає передавати Росії креслення та компоненти для ударних безпілотників.

Країни на початку місяця уклали угоду, яка передбачає такий крок. Імовірно, тепер РФ зможе самостійно створювати дрони-камікадзе, якими атакуватиме Україну, пише CNN.

Зазначається, що передані креслення дозволять країні-агресорці виготовляти тисячі безпілотників. Якщо обидві країни повною мірою реалізовуватимуть задумане, то виробництво БпЛА почнеться вже за кілька місяців. Отже, наступного року Москва може атакувати нашу державу самостійно створеними безпілотниками-камікадзе.

Як зазначається, такий крок мав би зміцнити партнерство між Тегераном і Москвою. Водночас негативне ставлення до обох країн з боку України та її союзників лише посилиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія шукатиме безпілотники за кордоном британська розвідка

Журналісти вказують на той факт, що креслення та компоненти Росії Іран передав на тлі повідомлень від низки ЗМІ про постачання Росії зброї. Ідеться як про дрони, так і про балістичні ракети малої дальності класу “земля земля”.

Активне обговорення цього викликало занепокоєння в Тегерану. І це могло спонукати країну змінити свій підхід співпраці з Москвою. Мовляв, вона не отримуватиме готову зброю, а технології та знання, які дозволять її виготовляти, пише ЗМІ.

Як пише видання, дрони-камікадзе не настільки складно виготовляти, якщо порівнювати з виробництвом іншого озброєння, яке залучене у війну.

Днями голова Ради національної безпеки Ізраїлю Еяль Хулата попередив Іран. Він зазначив, що якщо країна передасть Росії балістичні ракети, то від Ізраїлю наша держава отримає високоточні ракети.

Напередодні Іран провів з Україною експертну зустріч щодо дронів, якими нас атакує Росія. У МЗС заявили, що українська сторона робить все можливе, щоб країна-агресорка не мала можливості використовувати іранську зброю.