Поштовхи не стихають: лік загиблих в Індонезії пішов на сотні (кадри 16+)

Рятувальники в Індонезії досі борються з наслідками потужного землетрусу, який сколихнув країну в понеділок, 21 листопада.

Десятки підземних поштовхів у горбистому регіоні Західної Яви ускладнюють пошуки тих, хто вижив. Людей розшукують вже третю добу, пише BBC.

“Наразі загинуло щонайменше 268 людей, зокрема багато дітей. Понад 150 людей вважають зниклими безвісти, до 1 тис. отримали поранення. Губернатор Західної Яви Рідван Каміл заявив, що після землетрусу регіон пережив іще близько 140 поштовхів. Багато людей були розчавлені або заблоковані, стіни та дахи їхніх помешкань провалилися. Постраждали близько 80 шкіл”, ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччиною пронісся землетрус магнітудою 6.0: відомі наслідки

Землетрус магнітудою 5,6 стався поблизу густонаселеного міста о 13:00, перетворивши десятки будівель на руїни. Більшість постраждалих діти, які саме були на уроках.

Щонайменше 58 тис. людей евакуювали до численних таборів для біженців. Землетрус спровокував зсуви, які поховали під собою цілі села в гірському районі острова Яви.

Землетруси є частим явищем в Індонезії, розташованій у зоні “вогняного кільця” тектонічної активності в Тихому океані.

21 листопада землетрус стався у місті Сіанджур, із магнітудою 5,6 бала за шкалою Ріхтера. Підземні поштовхи відчувалися також у Джакарті, розташованій приблизно за 100 км. У столиці евакуювали жителів багатоповерхових будинків.