РФ воює проти цивільних – Зеленський показав наслідки обстрілів у Вільнянську й Куп’янську

Російські окупанти продовжують терор мирного населення України.

За минулу добу ворог вдарив по пологовому відділенню Вільнянської лікарні в Запорізькій області та обстріляв багатоповерхівку й поліклініку в Куп’янську Харківської області. Фото наслідків ударів показав президент Володимир Зеленський 23 листопада в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль готує напад на свою область під “чужим прапором” ISW

“Держава-терористка продовжує воювати проти цивільних людей та об’єктів. Унаслідок ракетного удару по пологовому відділенню Вільнянської лікарні загинуло немовля, поранена жінка. Під завалами, ймовірно, є ще люди. Окупанти обстріляли багатоповерхівку та поліклініку в Куп’янську. Загинуло двоє людей, одну людину госпіталізовано. На місцях працюють усі служби”, повідомив керівник держави.

За словами Зеленського, ворог знову вирішив спробувати терором і вбивствами “досягти того, чого вже дев’ятий місяць не може і не зможе досягти”.

“А буде лише відповідати за все зло, яке приніс у нашу країну”, зазначив він.

У пологовому відділенні лікарні Вільнянська на Запоріжжі, куди поцілили російські ракети, перебували троє людей. Немовля 2022 року народження загинуло, його матір і лікаря рятувальники дістали з-під уламків будівлі, повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій. Частина медзакладу зруйнована.

По пологовому відділенню лікарні окупанти вдарили ракетами С-300. Загинув хлопчик, який народився два дні тому, уточнив заступник голови Офіса президента Кирило Тимошенко. За його даними, в момент удару там перебували двоє лікарів.