Справа про збиття MH17 – прокуратура Нідерландів обіцяє нові дані

Прокуратура Нідерландів навесні наступного року збирається оголосили нові висновки у справі про збиття авіарейсу MH17 малазійської компанії.

Зокрема, планують оприлюднити дані про екіпаж зенітно-ракетного комплексу “Бук”, який керував ним у момент збиття пасажирського літака. Про це у коментарі російському агентству РИА Новости розповіла прессекретарка прокуратури Нідерландів Брехтьє ван де Мосдейк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди кличуть “на килим” російського посла. Австралія вимагає екстрадиції

Прокуратура Нідерландів також повідомить, як і ким ухвалювалося рішення про використання “Бука”.

“Це розслідування стосується встановлення особистості членів екіпажу ЗРК “Бук” та процесу ухвалення рішення про його розгортання”, − зазначила прессекретарка.

17 листопада суд у Гаазі виніс рішення, за яким літак був збитий у 2014 році із зенітного ракетного комплексу “Бук” ракетою, запущеною з боку Першотравневого на Донеччині. Ця територія на той момент була окупована росіянами. Суд засудив Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського і Леоніда Харченка до довічного ув’язнення.

У Росії відмовилися визнавати вирок.

17 липня 2014 року авіалайнер “Малайзійських авіаліній” виконував рейс MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура. Boeing-777 збили неподалік Тореза Донецької області. Загинули 298 пасажирів і 15 членів екіпажу.