Росія шукатиме безпілотники за кордоном – британська розвідка

Із вересня Росія запустила сотні безпілотних літальних апаратів іранського виробництва проти України.

Це суміш БПЛА з односторонньою атакою і більш традиційних багаторазових озброєних систем. Про це повідомляє міноборони Великої Британії.

Росія переважно використовувала цю зброю проти тактичних військових цілей та української електромережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінять хід війни сенатори просять Пентагон надати Україні Gray Eagle

“Однак нещодавно російське командування, ймовірно, захотіло, щоб іранські БПЛА віддавали пріоритет медичним закладам як можливим цілям. По них завдали ударів керованими боєприпасами. Росія, ймовірно, задумала кампанію БПЛА, щоб компенсувати серйозну нестачу крилатих ракет. Але цей підхід мав обмежений успіх. Більшість запущених БПЛА знешкоджено”, − йдеться у повідомленні.

У британській розвідці зазначають, що приблизно з 17 листопада публічно не повідомлялося про удари БПЛА.

“Росія, ймовірно, майже вичерпала свої поточні запаси, але, шукатиме поповнення. Росія зможе закуповувати безпілотники за кордоном швидше, ніж виготовляти нові крилаті ракети всередині країни”, − наголошують у британській розвідці.

Більшість частин іранських безпілотників виробляють компанії США та Європи. Це спонукає уряд США до розслідування, повідомляє The Wall Street Journal.

Київ вживає жорстких заходів, щоб у Росію не потрапляла іранська зброя. Україна і Іран на рівні експертів провели зустріч. Обговорили використання Росією іранської зброї, сказав речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.