На Луганщині росіяни “мобілізували” всіх чоловіків до 60 років

На Луганщині у селах навколо Довжанська росіяни “мобілізували” практично всіх чоловіків, а на Старобільщині військові Російської Федерації заселяються в порожні домівки.

Тим часом окупаційна влада збирається підвищити людям тарифи на комуналку, повідомив 23 листопада голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

“Нижчі тарифи на комунальні послуги це був один із козирів окупаційної влади при захопленні міст, на що розраховували, переважно, літні люди, які вирішили залишитися. Однак і цей подарунок виявився тимчасовим. До кінця місяця мають затвердити підвищення із січня вартості на 10% практично всіх послуг”, ‒ йдеться в повідомленні.

Зникають і залишки платоспроможних чоловіків. У 10 селах і селищах навколо Довжанська “мобілізували” майже усіх, кому до 60 років. Зокрема, у селищі Хмельницький “мобілізованих” забрали та вивезли за одну добу. Тих, хто намагався сховатися у родичів чи друзів, знайшли за допомоги представників сільських та селищних рад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Мобікам” у так званій ЛНР видають форму загиблих росіян

“Тим часом, на Старобільщині росіяни заселяються не тільки в пусті будинки, а й у домоволодіння, де живуть люди, виселяючи останніх. По місту ходять зі списками та питають у сусідів, які з хат зараз порожні формують маневровий фонд”, ‒ додав Гайдай.

22 листопада росіяни знов пішли атакою на Білогорівку і вкотре були відбиті українськими військовими.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти обороняються, здійснюють обстріли з танків та артилерії, зокрема в районах Новоселівського, Стельмахівки, Макіївки, Площанки та Білогорівки.

Українська авіація протягом минулої доби завдала трьох ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки окупантів, а воїни ракетних військ і артилерії уразили пункт управління противника.