РФ готує операторів іранських дронів-камікадзе – подробиці від Генштабу

На Криворізькому та Херсонському напрямках противник удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, які ведуть оборону.

Ворог не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 23 листопада.

“Спостерігається додаткове обладнання противником оборонних рубежів вздовж ділянки автошляху Каховка Мелітополь, у Херсонській та Запорізькій областях”, ‒ йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім сказав, скільки окупованих населених пунктів на Кінбурнській косі

У місті Севастополь в окупованому Росією Криму на базі одного з навчальних закладів триває підготовка операторів безпілотних літальних апаратів як російського, так і іранського виробництва.

“Термін підготовки зазначених фахівців складає до трьох тижнів. На даний час ворог готує близько 30 військовослужбовців”, ‒ звітує Генштаб.

Неподалік Веселого Запорізької області було знищено блокпост окупантів: 15 військовослужбовців отримали поранення різних ступенів тяжкості. У Мелітополі втрати противника склали до 30 осіб пораненими.

У населеному пункті Каланчак Херсонської області в місцевій лікарні не вистачає ліжкомісць для розміщення поранених загарбників. А до населеного пункту Великі Копані протягом попередньої доби доправили близько 40 поранених окупантів.

21 листопада у Запорізькій області підтверджено знищення ворожих зенітного ракетного комплексу С-300 та п’яти одиниць військової техніки різного типу в районі населеного пункту Пологи. Окрім того, 40 військовослужбовців отримали поранення.